15:00

Mariehem SK

Referat: Ohtana/Aapua FF - Mariehem SK

Hemma på Riavallen vinner Ohtana/Aapua mot Mariehem med 2-1 (0-1).
Matchen inleds jämnt och i den 11:e minuten är Mariehem nära att ta ledningen när man på en fast situation nickar in bollen framför mål men vi får till slut undan bollen. OA:s första läge kommer strax efteråt när Danne Mäki når högst på en hörna och tvingar målisen till en reflexräddning. Efter dessa chanser blir det stiltje i spelet men Mariehem är ändå dom som håller i taktpinnen under sista kvarten. Johannes Pekkari har vår bästa chans när han frispelas och skottet som är på väg in i mål räddas av en försvarare med en dyknick just innan mållinjen. I den 34:e minuten är MSK också nära att spräcka nollan när man efter en hörna nickar bollen i ribban. Två minuter senare är Mariehem framme igen och denna gång sätter Max Hetta bollen med en bredsida tätt intill Kottens vänstra stolpe till 0-1. OA försöker komma igen när John Kalla tar sig fram på högerkanten men på inspelet får Johannes Pekkari inte någon bra träff utan bollen studsar fram till målvakten. Mariehem skapar halvlekens sista möjlighet men vinkelskottet smiter utanför stolpen. Vi går till paus med underläge 0-1 - vilket är rättvist i en ganska tam halvlek från OAFF.

Andra halvlek inleds bättre från OA och redan i den 51:a minuten får Miikka Koivuniemi skottläge inne i straffområdet men bollen går i burgaveln. I den 57:e minuten får Joel Hiltunen bollen på Mariehems planhalva, går i djupled och släpper bollen ut till vänster där Martin Tano löper - Marre tvekar inte utan lossar stora kanonen strax utanför straffområdet och bollen borrar sig in vid målisens vänstra stolpe till 1-1, helt otagbart! Efter målet har OAFF sin bästa period i matchen och i den 75:e minuten är Miikka igenom där en utrusande målvakt hinner sparka undan bollen som träffar egen försvarare och bollen går precis över ribban - nära, nära! Minuten senare får OA en frispark långt ut till vänster, Markus Mäkitalo slår en inåtskruvad boll mot straffpunkten där bollen går rakt upp i luften och en forcerande Danne Mäki kan nicka in 2-1 i det övergivna målet. Sista kvarten blir Mariehems och man satsar allt framåt där Salman Rahman dribblar in i straffområdet och blir fälld - straff! Kotten kör sin specialitet, dubbelfinten, och räddar den inte alltför välplacerade straffen. I den 90:e minuten håller hela Riavallen andan då Kotten hårt trängd tappar ett inlägg och Mariehem kan avsluta mot ett nästan övergivet hemmamål, men Fru Fortuna är med oss idag och bollen går i stolpen och studsar in i Kottens famn. Sista läget är en nick som dock enkelt klaras av Kotten. Efter ca 93 minuter blåses matchen av och OAFF har tagit årets första hemmaseger.

Sett över hela matchen är segern inte helt rättvis, visserligen har vi några målchanser men Mariehems missade straff och två ramträffar var ändå dom bästa lägena i matchen. I OAFF som gör en bra försvarsinsats går dom extra plussen till Kotten i målet, till Jocke Juntti och Mikael Krekula i försvaret, till Danne Mäki och Miikka Koivuniemi på mitten samt till Joel Hiltunen i anfallet. I Mariehem plussar vi för tuffe mittbacken Oskar Olsson, mittfältaren Kari Kuikka samt deras bäste offensivt Salman Rahman. Domare Simon Granström har setts bättre, missade fördelsregeln några gånger och var allmänt inkonsekvent i bedömningarna.

Laget: Kotten - Jocke J, Anders P, Adam Z, Mikael K - John K (ut 69), Daniel M, Johan S, Miikka K - Joel H, Johannes P (ut 46)
Ers: Martin Tano (in 46), Markus Mäkitalo (in 69), Felix P, Abdul, Yassin, Liam